Create exams in Malay

ClassMarker adalah pembuat kuiz terbaik untuk mewujudkan dan mengedarkan peperiksaan dan ujian khas dalam talian dalam sebarang bahasa.

Sama ada anda menguji 5 atau 5000 pengguna, ClassMarker akan menjimatkan masa anda untuk mewujudkan, mengedar dan menggredkan ujian. Anda tidak perlu memasukkan semula soalan atau ujian, dan keputusan dikira segera dan dengan tepat.

Dipercayai oleh jenama dunia yang paling dihormati, ClassMarker digunakan oleh perniagaan dan institusi pendidikan untuk perkhidmatan profesional dan selamat kami.

Langkah 1: Wujudkan soalan dan ujian tanpa had dengan pembuat kuiz dalam talian ClassMarker

  • Soalan dan ujian boleh diperkayakan dengan pautan dalam talian, dokumen, imej dan video. Setiap soalan disimpan ke bank Soalan anda dan boleh digunakan semula seberapa banyak kali yang anda suka.
  • Apabila mewujudkan ujian dalam talian anda boleh menggunakan soalan Statik supaya set soalan yang sama muncul setiap kali kuiz berasaskan web itu diambil ATAU gunakan tetapan soalan Rawak supaya soalan dipilih secara rawak daripada bank Soalan anda.

Langkah 2: Berikan (edarkan) penilaian dalam talian untuk meningkatkan e-pembelajaran

  • Wujudkan nama pengguna dan kata laluan yang membolehkan pengambil ujian log masuk ke dalam akaun pembuat kuiz ClassMarker di mana mereka boleh melihat dan mengambil ujian berasaskan web yang anda telah buat tersedia untuk mereka, ATAU, wujudkan pautan awam atau peribadi untuk peperiksaan dalam talian yang anda boleh hantar kepada pengambil ujian atau tambah ke laman web anda.
  • Sesuaikan tetapan ujian untuk keperluan khusus anda. Tetapan ujian dalam talian termasuk: ketersediaan masa/tarikh, had masa, jumlah percubaan dibenarkan, benarkan maklum balas yang perlu ditunjukkan sama ada semasa dan/atau selepas ujian selesai, sama ada soalan-soalan akan dipaparkan dalam susunan rawak, tentukan markah lulus, serta banyak lagi tetapan tersedia.

Langkah 3: Menganalisis keputusan dengan pembuat kuiz mudah ClassMarker ini

  • Keputusan kuiz dalam talian dikira segera, tepat dan selamat.
  • Keputusan boleh dilihat oleh kumpulan, ujian, kategori atau pengguna. Eksport keputusan kuiz.
  • Ujian dalam talian yang kerap membolehkan analisis corak pembelajaran dan menyediakan maklum balas yang tidak ternilai mengenai kemajuan pengambil ujian.

Wujudkan ujian dalam talian dalam sebarang bahasa asing dan pilih bahasa yang anda ingin paparkan untuk butang antara muka ujian dan arahan. (Pentadbiran antara muka dan sokongan ClassMarker pada masa ini hanya disediakan dalam bahasa Inggeris.)

ClassMarker serasi dengan semua sistem operasi utama termasuk Windows, Macintosh, Linux, Chrome OS / Chromebook dan juga berfungsi pada Peranti pintar seperti iPhone, iPod touch, iPad dan tablet yang sama dan Android.

Dan kerana ClassMarker dalam talian, tiada pemasangan perisian untuk anda atau pengguna anda, jadi ujian boleh diambil segera, 24/7.

Nikmati masa depan ujian dalam talian dengan ClassMarker.

Back to Languages

Register free

and create your first custom exams today - no credit card required.

Forgot password? / Register free